HR решения за езиково обучение

Ако отговаряте за персонала във Вашата компания, най-вероятно сте обмисляли идеята да организирате езиково обучение за служителите или поне за част от тях. Разбира се, често това е трудно и изисква повече усилия и време, отколкото може да отделите. След 20 години опит в сферата на езиковото обучение и проведени множество курсове с големи компании като „Билла“, „ЕВН“, „КЦМ“, „КТ Интернешънъл“, „Либхер“, „Монди Стамболийски“ и много други, ние, от езиков център „Лингва Мунди“, решихме да споделим нашия опит и да ви предложим няколко проверени решения за езиковото обучение на служителите на големи компании, които сме разработили през годините.

Защо е необходимо служителите да владеят съответния език на ниво минимум Б2 от европейската езикова рамка?

Вашата компания е с чужд капитал, кореспонденцията е изцяло на немски, официалният език в офиса е английски, мениджър за България е Свен от Швеция, който обаче е завършил университет в Испания и обича да се шегува с консултантите от Мексико на родния им език. Глобализацията е отдавна част от световния бизнес и това едва ли изненадва някого. В допълнение към това, във времена на остър недостиг на персонал, вече е не само разумно, но и задължително, всяка уважаваща себе си компания да предлага социален пакет на служителите си. А каква друга придобивка би имала по-голяма добавена стойност за съответния професионалист от ефективно проведен езиков курс на работното място?

Ето няколко варианта, които си заслужава да обмислите:

Групово обучение за служители само на Вашата компания

Опитът показва, че това е идеалният вариант за компании „to keep it internal“. Обучението се организира изцяло според Вашите специфични изисквания. Може да бъде бизнес английски, технически английски, специфичен разговорен модул или друг, специално разработен за Вас, езиков продукт. В този вариант можете също да изберете кога да се провежда обучението - в работно време, в неработно време или поделено между лично и работно време на служителя - дали да е присъствено във Ваш офис, в учебните кабинети на школата или пък онлайн обучение. Важно е да се отбележи, че при всички случаи задължително се провежда безплатен входен тест за определяне на нивото на служителите.

Индивидуално обучение за най-перспективните

Имате служители с потенциал, ценни кадри, които имат нужда от допълнителна работа по специфични компоненти на чуждия език. Клиентите не чакат, задачите също. С индивидуалната форма на обучение ще се обърне внимание на персоналните нужди на служителя, ще изгладят пропуските и резултатите ще дойдат значително по-рано от очакваното. Подобен тип обучение може да се планира седмица за седмица, според служебните ангажименти и личните предпочитания, което е допълнителен мотивиращ фактор за обучаемия.

Служители в групи от редовния график на школата

В динамична работна среда нерядко изглежда непосилно да организирате няколко служителя да участват в курсове по едно и също време. Често, те не са на едно и също езиково ниво, за да оформят група, което допълнително утежнява ситуацията. Решението е тези служители да бъдат включени в курсовете от редовния график на школата. Този вид обучения са с фиксирани начални дати и график на провеждане и всеки служител може сам да избере кой ще бъде идеалния за него вариант. Вие получавате ежемесечната справка за напредъка, присъствията и отсъствията и резултатите от текущите тестове, а тъй като това са курсове от редовния график на школата, ще получите и 10% отстъпка от редовната цена.

Обучение в платформата LanguageBox.bg

Нисък бюджет и сложна логистика са едни от най-честите причини, компаниите да не успяват да осигурят качествено езиково обучение на персонала си. За такива случаи са подходящи езикови платформи от типа на LanguageBox.bg. Видео курсове по английски, предварително записани и налични по всяко време и от всяко устройство на значително по-конкурентна цена от стандартното обучение. Подходящо решение за всеки бюджет без компромиси с качеството. Идеален подарък за различни поводи.

Представихме Ви няколко от най-често използваните решения за фирмено езиково обучение. Ако все пак се затруднявате с избор и намиране на подходящо решение за Вашата компания, ние сме на разположение да обсъдим и допълнителни възможности.