Учебна програма

Ученикът е център на класната стая

Целогодишната езикова школа по английски на LinguaMundi се провежда паралелно с учебната година в училище. В LinguaMundi Пловдив учениците получават допълнителното внимание, което е необходимо за подобряване на практическите езикови умения при овладяването на английски език, както също и значително повишават оценките си в училище. Стремежът е ученикът да получи възможност за изява и по този начин да превърне пасивните знания в активни умения. Това е възможно благодарение на малките групи и на интерактивния подход в обучението. 


Лятната езикова школа по английски започва непосредствено след края на учебната година. За учениците от 1-ви до 7-ми клас е в 3-седмична интензивна програма. Децата работят изцяло по стандарти за покриване на международните сертификати на Кеймбридж – Starters, Movers, Flyers, KET и PET. За бъдещите 7-мокласници сме предвидили възможност за покриване на цяло ниво (Lingua Teens 3), за да използват учебната година за подготовка за кандидатстване по други предмети. Учениците от 8-ми до 12-клас могат да се възползват от 5-седмични интензивни курсове през юли и август и така да покрият две езикови нива за лятната ваканция. 


1Летните курсове за ученици 1-7 клас, обозначени в зелено, са допълнителни към програмата и не заместват целите нива от РЕДОВНАТА ПРОГРАМА.

2Очакваните резултати на IELTS могат да варират според изкараните предходни нива. Например, след покрит курс Cambridge ADVANCED с отлична оценка, очакваният резултат на IELTS ще бъде (8-9). След покрит курс Cambridge FIRST с отлична оценка, очакваният резултат ще бъде (7-8).

  Редовна програма Лятна програма1
1ви клас LinguaKids 1 Summer Kids 1
2ри клас LinguaKids 2 Cambridge Starters
3ти клас LinguaKids 3 Movers, Starters
4ти клас LinguaKids 4 Flyers, Movers
5ти клас LinguaTeens 1 KET, Flyers
6ти клас LinguaTeens 2 LinguaTeens 3, PET, KET
7ми клас LinguaTeens 3 (B1) PET, LinguaTeens 3
  Редовна програма ученици Редовна програма възрастни
8ми клас В1+ Intermediate (B1+), Pre-intermediate (B1)
9ти клас B2, В1+ Upper Intermediate (B2), Intermediate (B1+)
10ти клас B2+, B2 Cambridge FIRST, Upper Intermediate (B2)
10ти/11ти клас C1, Cambridge FIRST, B2+ Advanced (С1), Cambridge FIRST
11ти клас IELTS (6,5-8)2, Cambridge ADVANCED          IELTS (6,5-8)2, Cambridge ADVANCED
12ти клас

IELTS (7,5-9)2, Cambridge ADVANCED

IELTS (7,5-9)2, Cambridge ADVANCED
курсове по английски за деца

Тематични уроци и Уъркшопове

“Английски език“ не е само учебен предмет

Към учебното съдържание за всяка възраст са включени и разнообразни тематични уроци и уъркшопове. Тези уроци се провеждат извън учебната база на LinguaMundi и са тематично ориентирани - пикник в парка, културна и историческа обиколка на Пловдив, спорт, готварство, театрално майсторство, хора и професии и др. Разбира се, уроците са предварително планирани, с поставени цели, покриват урок с подобно съдържание от учебника и се провеждат на английски език.

Интерактивни кабинети и електронен бележник

В помощ на ученика, родителя и преподавателя

В помощ на ученика и на учителя са нашите интерактивни кабинети. Всички кабинети в LinguaMundi са оборудвани с интерактивни бели дъски, с които обучението става още по-забавно и практически ориентирано. Преподавателите могат да се възползват от пълния капацитет на учебните системи, както и от подходящи ресурси от интернет.


MiLingua е електронен бележник, който позволява на родителите и ученици да бъдат постоянно информирани за случващото се в курса. Родителите могат да упражняват контрол върху развитието на детето си и имат пълна информация за взетия материал, домашните работи, резултатите от тестовете и присъствията на ученика.

курсове по английски за ученици
курсове по английски за гимназисти

Удобен график

Помислили сме за малките и за големите

Курсовете по английски език за ученици от 1ви до 8ми клас в LinguaMundi се провеждат веднъж седмично. За малките ученици от 1ви до 4ти клас те са през уикенда, така че да не затрудняваме родителите да ги водят в работно време. За учениците от 5ти до 8ми клас са предвидени занятия в понеделник сутрин или петък следобед, според смените в училище. Така уикендът остава свободен за подготовка за училище. Най-големите - 8ми-12ти клас, могат да избират между обучение през седмицата и уикенд обучение. Те посещават курсовете веднъж или два пъти седмично, според съответната програма.

Виж график

Учебна система

Теми и илюстрации подходящи за възрастовата група

Учебната система за най-малките е English World на британското издателство Macmillan. Тя обхваща учениците от 1ви до 7ми клас. За по-големите е предвидена учебна система Gateway, отново на Macmillan. Всяка от учебните системи е разработена за съответната възрастова група с подходяща и актуална тематика, лексика и илюстрации.

сертификатна подготовка за международни изпити