FAQ

1. При наличието на толкова много езикови центрове, как да избера качествено обучение?

Уверете се, че преподавателите имат нужните квалификации – филология, международни сертификати (CPE);

Учебните системи трябва да бъдат оригинални (не ксерокопия) и на чуждестранни издателства (британски, немски, испански). Актуалността на темите в уроците можете да ги проверите и сами, като поискате да разгледате учебника;

Големината на групите не трябва да надхвърля 10-11 човека. Оптимално е 8-9;

Учебната база трябва да ви предлага комфорт;

Един от компонентите на езика е слушане с разбиране, който предполага наличие и работа с аудио-визуални средства по време на обучението;

За нива различни от началното, задължително трябва да направите входен тест за определяне на нивото. Ако не Ви бъде предложен такъв тест, гаранциите за качествено обучение са нищожни. 

2. Как мога да се запиша на курс?

Записването става на място в офисите на LinguaMundi с попълване на формуляр за записване и плащане на 1-ва вноска от таксата на курса или депозит.


 

3. Какви са сроковете за записване?

Записването се извършва минимум седмица преди началото на избрания от Вас курс.


 

4. Има ли възможност за разсрочено плащане на таксите?

Да, LinguaMundi предоставя възможност таксите да бъдат платени на вноски.


 

5. Кога се ползват различните отстъпки предоставяни от LinguaMundi?

Това е един от елементите при които се получават най-много недоразумения:

  *Курсистите, записващи се на курс могат да ползват САМО ЕДНА отстъпка. Отстъпките НЕ се ползват с натрупване, освен ако изрично не е упоменато обратното за конкретна отстъпка. 

  *Отстъпките се изискват от курсистите. Администрацията на LinguaMundi няма как да знае на кой какви отстъпки да начисли, ако те не се предявят при записване.

  *Отстъпките се предявяват само и единствено на администрацията и само и единствено при записване. Отстъпки, предявени пред преподавател или след записването за курс няма да бъдат начислени. 

 *С начисляването на отстъпка НЕ се променя стандартната процедура за плащане на вноските. 


 

6. По време на посещавания от мен курс, как мога да определя какъв напредък постигам?

Критерии за Вашия напредък са резултатите от редовно провежданите текущи тестове. В LinguaMundi резултатите от текущите тестове се съхраняват в дневника на всяка група и курсистите или родителите на учениците могат редовно да ги проверяват.


 

7. Какъв документ се издава в края на курса?

LinguaMundi издава електронен сертификат (във формат pdf и jpeg) за завършено ниво на всеки курсист, който е издържал успешно финалния тест. Сертификатите на LinguaMundi могат да Ви послужат като доказателство за владеене на чужд език пред български работодатели както и пред Посолствата.


 

8. Могa ли след завършването на определено ниво, веднага да продължа в следващото?

Да, курсовете са организирани така, че има от 1 до 3 седмици почивка между съответните нива.


 

9. Каква е разликата между разговорен и стандартен курс и как да преценя кой от двата е по-подходящ за мен?

Разговорните курсове са предвидени главно за хора, които смятат да заминават в чужбина и са ориентирани към справяне с ежедневни ситуации. Акцентът при тях се поставя основно върху компонентите говорене и слушане.
Стандартните курсове развиват в еднаква степен четирите главни езикови умения: четене с разбиране, писане, говорене и слушане. Те са подходящи за хора, които възнамеряват да използват английския език в процеса на своето обучение или в работата си. Стандартните курсове са гаранция за задълбоченото и трайно добиване на знания.


 

10. Колко нива трябва да съм минал, за да се включа в курс подготовка за FCE, TOEFL или IELTS?

За да се включите в някое от тези нива трябва да имате знания покриващи първите пет общоезикови нива, т.е. ниво В2 (Upper intermediate) от Европейската общоезикова рамка.


 

11. За какво служат сертификатите на Cambridge?

Сертификатите на Cambridge са световно признати от работодатели и университети. Те са с безсрочна валидност и служат като доказателство за владеене на английски език на много високо ниво.


 

12. Трябва ли сертификатите на Cambridge да се взимат последователно?

Сертификатите са независими един от друг и можете да се явите направо на CAE или на CPE, ако притежавате необходимите знания.

 


 

Вижте още:


Английски език | Немски език | Испански език | Разговорни курсове | Корпоративно обучение | Индивидуално обучение | Английски за деца | FCE | CAE CPE TOEFL КСК |


График на курсовете и цени
 Сподели:
Svejo.net Lubimi.com Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati


Lingua mundi